Rendkívül fajtajelleges rosé bor, virágos illat-, meggyes ízjegyekkel, élénk savszerkezettel, maradék cukor nélkül. A must fajélesztővel reduktívan (hűtve) erjedt és egyszeri szűrést kapott. Nyáron, jól behűtve, akár borkoktélként is fogyaszthatjuk. Bioorganikusan certifikált bor.
100% Chardonnay az Orondi szőlőhegyről. Vadélesztőkkel erjesztve, finomseprőn pihentetve, hordóban érlelve. Ahogy mi szeretjük.
Generosa fajtából (ami ezerjó és piros tramini keresztezése) tradicionális eljárással készült degorzsálatlan nyers pezsgő. Kirobbanó illat és ízvilág egy pezsgő eleganciájába zárva. Bioorganikusan certifikált pezsgő.
Kisszériás narancsborunk az Orondi szőlőhegyről. Spontán, héjon erjesztett generosa és chardonnay szőlők házasítása...násza. Karakteres, fűszeres, indiai éttermes.
Teljesen natúr tételünk. Három napig héjon erjedt, spontán, az erjedést acéltartályban fejezte be, majd tartályban is érlelődött, lebegő seprővel együtt palackoztuk. Rendkívül elegáns oldalát mutatja a fajtának. Szűretlen, derítetlen natúr bor. Bioorganikusan certifikált bor.
A móri Vén- hegy és Csóka- dűlő legszebb Rajnai rizling fürtjei. 24 órás héjon áztatás, spontán erjesztés, hordós érlelés. Nagy reménységünk.
2016-ban telepített, organikusan művelt Rajnai rizling ültetvényünk második termése. 3 klón, 3 különböző szüreti időpont, tartályos erjesztés és érlelés. A fajta gyümölcsös oldala friss citrusos jegyekkel, vibráló savakkal.
Bakonyi Károly nemesítés ez a ritkafajta: olaszrizlingből és piros traminiből. A reduktív bor rendkívül jól hozza a két fajta előnyös tulajdonságait. Bioorganikusan certifikált bor.
Siller borunk a Magyalos dűlőből. Spontán erjesztve, gyümölcsösre hangolva. ki.
Kizárólag kiemelkedő évjáratokban készítjük el válogatás Ezerjónkat. Pályafutásunk során eddig kétszer volt rá lehetőségünk. A legszebb –már töppedt szemeket is tartalmazó- fürtöket október legvégén szüreteltük. A 24 órás áztatást és kíméletes préselést követően a mustot negyedtöltésű 400l- es hordóba fejtettük. A december végéig tartó lassú, de egyenletes erjedést a szőlő saját élesztői végezték, amit 10 hónapos finomseprős érlelés követett.
VADKÁR!???? Inkább egy őzek által szigorúan terméskorlátozott kimagasló minőségű Chardonnay.