100% Chardonnay az Orondi szőlőhegyről. Vadélesztőkkel erjesztve, finomseprőn pihentetve, hordóban érlelve. Ahogy mi szeretjük.
2016-ban telepített, organikusan művelt Rajnai rizling ültetvényünk második termése. 3 klón, 3 különböző szüreti időpont, tartályos erjesztés és érlelés. A fajta gyümölcsös oldala friss citrusos jegyekkel, vibráló savakkal.
Siller borunk a Magyalos dűlőből. Spontán erjesztve, gyümölcsösre hangolva. ki.
Kizárólag kiemelkedő évjáratokban készítjük el válogatás Ezerjónkat. Pályafutásunk során eddig kétszer volt rá lehetőségünk. A legszebb –már töppedt szemeket is tartalmazó- fürtöket október legvégén szüreteltük. A 24 órás áztatást és kíméletes préselést követően a mustot negyedtöltésű 400l- es hordóba fejtettük. A december végéig tartó lassú, de egyenletes erjedést a szőlő saját élesztői végezték, amit 10 hónapos finomseprős érlelés követett.
Kecskénk legnagyobb erénye talán a sokrétűség. Borunk alapanyagául szolgáló szőlőt 4 nagyon kicsi parcelláról szüreteltük, melyből 3 a Vén- hegyen, 1 pedig a Kecske- hegyen található. Ezek a kis terültek mindegyike kicsit más: eltérő kitettség, más- más talaj, különböző életkorú szőlőtőkék, eltérő klónok... Ami közös: a cél. A lehető lekoncentráltabb szőlőfürtök kinevelése. Ha ez sikerül, már nem sok dolgunk akad. A mustok spontán erjednek (a vén- hegyi rész hordóban, a kecske- hegyi tartályban), 8 hónapig finom seprőn érnek, végül összeházasodnak és boldogan élnek míg el nem fogynak….
Teljes érettségben szüretelt Királyleányka, melyet gyors feldolgozást követően alacsony hőmérsékleten erjesztettünk.Igazi örömbor. Amolyan palackba zárt tavasz. Kóstolóink ceremóniamestere, aki mindig megalapozza a jó hangulatot. Hűtsétek be jól és élvezzétek. Ennyi.
VADKÁR!???? Inkább egy őzek által szigorúan terméskorlátozott kimagasló minőségű Chardonnay.