Gerecse Szatyor Közösség

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Brigád Pince

Brigád Pince

A Brigád története csupán 2013- ig nyúlik vissza, amikor is pár lelkes fiatal elkészítette első saját borát Móron. Természetesen Ezerjót.  Azóta mi történt? Egyre több területet kezdtünk el művelni, szőlőt telepítettünk a számunkra legkedvesebb dűlőkben, újabb- és újabb fajtákkal ismerkedtünk meg, folyamatosan kísérletezgettünk a szőlőben és a pincében egyaránt.Jelenleg 4ha területen gazdálkodunk, ahol minden munkafolyamatot saját kezűleg látunk el. Hiszünk abban, hogy a magas minőség záloga a gazda és szőlője szimbiózisa, éppen ezért kelünk olykor a szőlőben és fekszünk a présházban. Boraink elkészítésekor törekszünk a termőhely sajátosságainak hangsúlyozására és az egyediségre.   Ezen értékek mentén szeretnénk tovább gyarapodni és egyre jobb borokkal megörvendeztetni közönségünket.

Termékek

Kategóriák
Aktív szűrők Szűrés
Allergének
bio
pálmaolajmentes
tojásmentes
gluténmentes
tejmentes
cukormentes
vegán
sls mentes
parabénmentes
állatkísérletmentes
Ár szerint

Chardonnay, 2020

  100% Chardonnay az Orondi szőlőhegyről. Vadélesztőkkel erjesztve, finomseprőn pihentetve, hordóban érlelve. Ahogy mi szeretjük.

3490 Ft / db
4.65 Ft/ml

Rajnai rizling, 2020

2016-ban telepített, organikusan művelt Rajnai rizling ültetvényünk második termése. 3 klón, 3 különböző szüreti időpont, tartályos erjesztés és érlelés. A fajta gyümölcsös oldala friss citrusos jegyekkel, vibráló savakkal.

2990 Ft / db
3.99 Ft/ml

Spíler Kékfrankos siller, 2021

  Siller borunk a Magyalos dűlőből. Spontán erjesztve, gyümölcsösre hangolva. ki.

2690 Ft / db
3.59 Ft/ml

Vén Kecske Ezerjó válogatás, 2019

Kizárólag kiemelkedő évjáratokban készítjük el válogatás Ezerjónkat. Pályafutásunk során eddig kétszer volt rá lehetőségünk.  A legszebb –már töppedt szemeket is tartalmazó- fürtöket október legvégén szüreteltük. A 24 órás áztatást és kíméletes préselést követően a mustot negyedtöltésű 400l- es hordóba fejtettük. A december végéig tartó lassú, de egyenletes erjedést a szőlő saját élesztői végezték, amit 10 hónapos finomseprős érlelés követett.

6200 Ft / db
8.27 Ft/ml

Vén Kecske Ezerjó, 2020

Kecskénk legnagyobb erénye talán a sokrétűség. Borunk alapanyagául szolgáló szőlőt 4 nagyon kicsi parcelláról szüreteltük, melyből 3 a Vén- hegyen, 1 pedig a Kecske- hegyen található. Ezek a kis terültek mindegyike kicsit más: eltérő kitettség, más- más talaj, különböző életkorú szőlőtőkék, eltérő klónok... Ami közös: a cél. A lehető lekoncentráltabb szőlőfürtök kinevelése. Ha ez sikerül, már nem sok dolgunk akad. A mustok spontán erjednek (a vén- hegyi rész hordóban, a kecske- hegyi tartályban), 8 hónapig finom seprőn érnek, végül összeházasodnak és boldogan élnek míg el nem fogynak….

3490 Ft / db
4.65 Ft/ml

Voltegyszeregy Királyleányka, 2021

Teljes érettségben szüretelt Királyleányka, melyet gyors feldolgozást követően alacsony hőmérsékleten erjesztettünk.Igazi örömbor. Amolyan palackba zárt tavasz. Kóstolóink ceremóniamestere, aki mindig megalapozza a jó hangulatot. Hűtsétek be jól és élvezzétek. Ennyi.

2190 Ft / db
2.92 Ft/ml

Wild Selection Chardonnay, 2019

  VADKÁR!???? Inkább egy őzek által szigorúan terméskorlátozott kimagasló minőségű Chardonnay. 

6200 Ft / db
8.27 Ft/ml

Zöldveltelini, 2021

  Tartályos, tökös, izgalmas zé-vénk.

2190 Ft / db
2.92 Ft/ml