MEGTALÁLOD A PIACON IS
Antibiotikum és GMO mentes húsok! (Csirke, nyúl, kacsa)
Bacsu József Agrármérnök, a Tárkány Baromfi megálmodója vagyok.
Az alap koncepció a MINŐSÉGI baromfi előállítása. A madaraim ténylegesen gabona alapú takarmányon nevelkednek, kukorica dara és egyéb szemes gabonával kiegészítve. Az idei évtől a befejező fázis teljesen GMO és szójamentes. Rendelkezem hivatalos feldolgozóval és a szállítást hűtőkocsival tudom megoldani, a hűtési lánc így a végfelhasználóig nem szakad meg.
2020.02.01.-én alapítottam a Tárkány Baromfi vállakozásomat, azzal a célzattal, hogy a baromfitartásban is a folyamatos genetikai előrehaladás ellenére a lehető legháziasabb vágott termékeket állítsam elő. Az erre való igény egyre növekszik, ezt nem másra alapozva mondom, mint hogy az első évben több mint 8000 db madár került eladásra, ez a szám 2021-ben 10 ezer fölé emelkedett.
A takarmányozásnál egy kukoricára alapozott keveréket használunk, a szója egy részét kukoricagluténnal helyettesítjük, és törekszünk arra, hogy magyar alapanyagokat tudjunk használni. Ebből kifolyólag egy viszonylag költséges takarmánykeveréket használunk, de a feldolgozott madaraink minőségében ez visszatükröződik.
Tevékenységet tekintve a Tárkány Baromfi Ross 308, RedBro, Farm és RedMaster előneveléssel, hízlalással és jérce neveléssel foglalkozik.
Szezonálisan fehér és mulard kacsa előnevelés és hizlalás történik, illetve időszakosan piacra kerül a vágott nyúl is.
Két istállóban mintegy 300nm területen nevelkednek a csirkék. Rendelkezem egy két helyiséges feldolgozó üzemmel, amihez tartozik egy élőállat fogadó.
Noha a HACCP nem kell, hogy vonatkozzon rám, a hatósági állatorvosom a benne lévő kötelezettségeket nekem is előírta, többek között egy fekete-fehér útvonalat a vágás megkezdésétől a kiszállításig.
Kialakításra került egy 200 nm új istálló és folyamatos a meglévők gépiesítése, egy rotáció kialakítása, hogy a vevőimet rendszeresen ki tudjam szolgálni.